Bedrijfsfinancieringen

Bedrijfsfinancieringen – financieren op maat

Groeit je onderneming hard en heb je extra geld nodig om de groei te kunnen realiseren? Of wil je de debiteuren van je onderneming financieren zodat je het geld eerder binnen hebt? Reliever helpt je hier graag bij.
Bedrijfsfinanciering

Je kunt bij Reliever terecht voor al je financieringsvraagstukken voor je onderneming. Wij kunnen je ontzorgen bij een financieringsaanvraag voor:

  • groeifinanciering van je onderneming
  • de aankoop van een bedrijfspand
  • werkkapitaalfinanciering
  • het (her-)financieren van beleggingsvastgoed
  • bedrijfsmiddelenfinanciering voor machines
  • overnamefinanciering
  • leasing
  • debiteurenfinanciering

Ons netwerk van financieringsspecialisten staat voor onze klanten ter beschikking. Dat zijn partijen die ruime ervaring hebben in het bankwezen en bij private partijen. Op deze manier is er voor bijna ieder financieringsvraagstuk een passende oplossing.

Vaak is voor een aanvraag uiteraard een goede onderbouwing noodzakelijk. Reliever kan ondersteunen bij het opstellen van prognoses en liquiditeitsbegrotingen. In voorkomende gevallen kunnen wij spoedig jaarstukken opstellen voor een financieringsaanvraag.

Stapelfinanciering

Om een financieringsbehoefte in te vullen wordt steeds meer gebruik gemaakt van een combinatie van diverse financieringsvormen. Bijvoorbeeld deels financiering door een bank en deels door een private investeerder en/of middels crowdfunding. Daarnaast kunnen kredietunies en familieleden ook fungeren als (mede) financierder.  Afhankelijk van waar de financiering voor nodig is kan een optimale combinatie gekozen worden. Een voordeel van stapelfinancieren is dat je niet afhankelijk bent van één partij. Banken zijn eerder bereid krediet te verstrekken zodra een private partij ook geld investeert. Op die manier kan in veel gevallen een hoger geldbedrag worden opgehaald. Het kan wel zo zijn dat de rentevergoedingen wat hoger liggen.

Voor crowdfunding werken wij samen met onder andere Collin Crowdfund. Ook bieden wij ondersteuning voor aanvragen bij Qredits. Bij dit platform kunnen zowel bestaande ondernemers als starters terecht met een aanvraag voor een bedrijfskrediet.

Zowel Reliever als onze samenwerkingspartners hebben ook een netwerk van private investeerders verzameld. Het voordeel van het inschakelen van Reliever is dat we zowel financieel als fiscaal kunnen adviseren wat in jouw situatie de beste keuze is.

Onze belastingadviseurs en financieel planners zijn je graag van dienst. Neem contact met ons op.

Samen weten we meer