Mediation

MEDIATION – SAMEN EEN CONFLICT OPLOSSEN

Voor het oplossen van conflicten geniet mediation de voorkeur boven een gerechtelijke procedure. Mediation is vaak de snelste en goedkoopste manier van geschiloplossing. Bij mediation hebben partijen zelf invloed op het proces en de uitkomst. Vaak wordt dan de meest werkbare oplossing gevonden.

Familierechtelijke geschillen

Scheiden

Mediation of scheidingsmediation wordt steeds meer toegepast bij echtscheidingen, ontbinding van het geregistreerd partnerschap, als ook bij samenwoners die uit elkaar gaan. Ook na een scheiding kunnen er nog issues zijn tussen ex-echtgenoten, bijvoorbeeld over aanpassing van de alimentatie of de uitvoering van het ouderschapsplan. Door middel van mediation kan het conflict snel worden opgelost. Voor de ex-echtgenoten en eventuele kleine kinderen geeft dat veel rust.

Inmiddels wordt mediation ook steeds vaker toegepast bij geschillen binnen de familie bij het afwikkelen van een erfenis. Naast het feit dat mediation veelal goedkoper is, houdt het ook de opties open om gezamenlijk tot een (creatieve) oplossing te komen.

Onze mediators hebben aandacht voor de mens, zijn eerlijk, rechtvaardig en bovenal onafhankelijk. Hierdoor zijn zij in staat om zich in te leven in de situatie en bij te dragen aan een snelle en correcte (financiële) afwikkeling van het conflict. Een gesprek met onze mediator is strikt vertrouwelijk.

Wij kunnen met onze samenwerkingspartner Egard Mediators ondernemers begeleiden bij het volledige scheidingstraject. Neem hiervoor contact met ons op.

Zakelijke mediation

Ook ondernemers en bedrijven kiezen steeds vaker voor geschiloplossing door mediation in plaats van een procedure met een advocaat. Doorlooptijden zijn korter, kosten zijn lager en de uitkomst kan door alle partijen worden beïnvloed. Op die wijze komt er vaak een oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Een onafhankelijk persoon in de vorm van een mediator kan dan net de doorslag geven.

Geschillen tussen compagnons komen steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Ons advies is: ga in gesprek en kom in een korte tijd tot een werkbare oplossing. Lukt dat niet, dan loop je al snel schade op binnen je onderneming en je eigen levensvreugde.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Samen weten we meer